Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Amsterdam-Oost krijgt permanent Repair Café

  •  
02-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tools.jpg
Amsterdam-Oost krijgt het allereerste permanente Repair Café van Nederland. De Stichting Repair Café heeft daartoe een ruimte gehuurd in het oude Casa400-gebouw (James Wattstraat 75). Het Repair Café wordt op donderdag 12 mei feestelijk geopend door Nevin Özütok, wethouder milieu en duurzaamheid van stadsdeel Oost.
In de ruimte komt permanent allerlei gereedschap te staan, en materiaal om de meest uiteenlopende reparaties uit te voeren: op elektrische apparaten, kleding, meubels, fietsen, speelgoed et cetera. Reparatiedeskundigen uit Oost zullen op gezette tijden aanwezig zijn om buurtgenoten te helpen bij het repareren van hun kapotte spullen. Martine Postma van de Stichting Repair Café: “Zo hopen we de inwoners van Amsterdam-Oost een werkelijk alternatief voor weggooien te bieden.”
Duurzaam stadsdeel
De opening van het Repair Café wordt gecombineerd met een bijeenkomst van het buurtplatform OostOogst. Onder die noemer ondernemen inwoners van Amsterdam-Oost actie om hun stadsdeel duurzamer te maken. Door te repareren in plaats van weg te gooien willen ze de afvalberg verkleinen, verspilling van grondstoffen tegengaan, energie besparen, de CO2-uitstoot beperken en – last but not least – nieuwe contacten tussen buurtbewoners bevorderen. Sharona Ceha van OostOogst: "Het Repair Café past uitstekend bij onze wens om duurzaamheid concreet te maken. We willen er niet alleen over praten, we willen iets dóen."
Bron: Stichting Repair Café
In de radiouitzending van 6 maart 2011 besteedde Vroege Vogels aandacht aan de Repair Bus. Luister het item hier terug.

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.