Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Amsterdam kiest voor duurzame energie

  •  
25-05-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zonnecellen.jpg
Amsterdam wil de productie van duurzame energie in de stad een flinke impuls geven. De gemeente gaat daarom, samen met het bedrijfsleven en woningcorporaties, een eigen duurzaam energiebedrijf oprichten. De bedoeling is dat in 2025 een derde van de Amsterdamse energiebehoefte komt uit lokaal geproduceerde energie. Dat liet de gemeente maandag weten.
De gemeente wil onder meer veel energie opwekken via zonnepanelen en windparken. Het nieuwe bedrijf gaat ook een 'slim' elektriciteitsnet aanleggen voor groene energie. Wethouder Marijke Vos (Milieu) zegt dat Amsterdam koploper moet worden in duurzame energieproductie.
Het college van burgemeester en wethouders heeft een onderzoek ingesteld wat moet leiden tot een businessplan voor dit energiebedrijf. Volgens wethouder Carolien Gehrels (Bedrijven) biedt het grote kansen voor een nieuwe innovatieve sector in de stad. ,,Minder afhankelijkheid van fossiele energiebronnen is niet alleen belangrijk voor het klimaat, maar ook voor een gezonde economische toekomst van Amsterdam.''
Amsterdam wil in 2025 ten opzicht van 1990 40 procent minder CO2 uitstoten.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.