Vroege Vogels

Amsterdam houdt weer een proef terrasverwarming

  •  
05-12-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Carnival_20terrasverwarmer_01.jpg
De gemeente Amsterdam heeft het er maar moeilijk mee: mogen caféhouders nou wel of niet hun terras verwarmen? Een meerderheid van de gemeenteraad toonde zich donderdag positief over een voorstel om voor de tweede keer een proef met terrasverwarming te houden.
Begin dit jaar was er in het centrum van de stad ook al zo'n proef, maar die was niet echt succesvol: uiteindelijk deden maar tien ondernemers mee. Dat kwam doordat de gemeente er pas op het allerlaatste moment ruchtbaarheid aan gaf. Ook speelde mee dat de testperiode maar enkele maanden duurde, waardoor het voor caféhouders niet loonde een dure kachel aan te schaffen.
De proef moest uitwijzen of verwarmde terrassen geen extra overlast voor de omgeving en schadelijke gevolgen voor het milieu opleveren. De resultaten leken erop te wijzen dat dat niet het geval was, maar door het lage aantal deelnemers waren die conclusies ook niet veel waard, zo moesten de onderzoekers toegeven.
Daarom gaat de gemeente het maar weer eens opnieuw proberen. Burgemeester Job Cohen zei donderdag dat de testperiode dit keer wat hem betreft wel wat langer mag duren. Hij denkt aan een jaar of twee. In veel andere steden is terrasverwarming overigens gewoon toegestaan.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.