Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Amsterdam houdt autovrije zondag

  •  
24-09-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
178 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_337261.jpg
Auto's komen zondag Amsterdam niet in. De Amsterdamse burgemeester Job Cohen en zijn wethouders gaven om 10.00 uur het startsein voor de Autovrije Dag in de hoofdstad. Zij fietsten als eersten een deel van de 25 kilometer lange route langs de circa tachtig activiteiten en evenementen in Amsterdam.
De Autovrije Dag in de hoofdstad is de grootste in het land. Van 9.00 uur tot 17.00 uur is vrijwel het gehele gebied binnen de ringweg A10 niet toegankelijk voor auto's. Milieudefensie reikt daarom 's middags de Autovrije Dag Award uit aan verkeerswethouder Tjeerd Herrema.
Onder de tachtig evenementen zijn buurtfeesten, bak- en ligfietsraces en een 25 kilometer lange skatetocht dwars door de stad. Het eerste 'tankstation' voor voertuigen die op elektriciteit rijden, opent de deuren in het stadsdeel Noord. In de sjieke PC Hooftstraat is een kunstwerk van SUV's te zien.
Andere Nederlandse plaatsen hielden vorige week zondag al hun Autovrije Dag. Het was dit jaar voor het eerst dat alle vier de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, meededen. Het evenement is een initiatief van Milieudefensie en is onderdeel van de Europese week van de vooruitgang, waarin in ruim achthonderd Europese steden autoloze dagen plaatsvinden.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.