Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Amsterdam haalt plastic zwerfvuil uit grachten

  •  
03-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
plastic_07.jpg
Zo'n 900 mensen hebben zondag plastic zwerfvuil uit de Amsterdamse grachten gehaald. De opruimactie is een initiatief van Stichting Plastic Whale, die op die manier aandacht wil vragen voor het afvalprobleem.
Plastic boot
De deelnemers waren verspreid over ruim 70 boten. ,,We denken duizenden plastic flesjes te hebben opgevist'', aldus een van de organisatoren. Van alle flessen maakt Stichting Plastic Whale een boot van plastic. De boot moet uiteindelijk worden ingezet voor educatieve doeleinden en ook wil de stichting met bedrijven in discussie om een oplossing te zoeken voor de problemen rond het afval.
Veel van de deelnemers van zondag deden een donatie om de grachten blijvend schoon te houden. De naam van de donateurs komt op de boot te staan. De actie loopt nog tot 2 december.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.