Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Amsterdam ArenA spoelt wc's met regenwater

  •  
11-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
water_04.jpg
De Amsterdam ArenA slaat voortaan zonne-energie op en spoelt de wc's door met opgeslagen regenwater. Het voetbalstadion zet zich in voor duurzaamheid en streeft ernaar in 2015 klimaatneutraal te zijn. Directeur Henk Markerink van de ArenA heeft donderdag het duurzaamheidsprogramma aangeboden aan Maarten van Poelgeest, wethouder voor klimaat en energie van de gemeente Amsterdam.
Markerink denkt ook aan de mogelijkheden voor een kunstgrasveld. ,,Dit is energiezuiniger, maar nog niet echt geaccepteerd in de voetbalwereld.''
Op de Dag van de Duurzaamheid kwam verder naar voren dat het stadion restafval gaat voorkomen, biologisch eten gaat serveren en warm water gaat opslaan. In de winter wordt daarmee de ArenA verwarmd. De lampen die momenteel het gras belichten, waardoor het gras beter groeit, worden vervangen door ledlampen.
Bron ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.