Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Ammoniakoverstank door lossen van een schip

22 sep 2020
  •  
leestijd 1 minuten
gif_ammoniak_rivier

© Pixabay en fotograaf Frank van de Brink

Voor de tweede keer maandag hebben de hulpdiensten groot alarm geslagen vanwege een vermeende lekkage bij industrieterrein Chemelot in Geleen. De Veiligheidsregio Zuid-Limburg en Chemelot dachten maandagavond dat er sprake was van een ammoniaklek. Later bleek dat onjuist: een schip had ammoniak geloosd, en die was in een opvangbekken bij waterzuiveringsbedrijf Sitech op Chemelot terechtgekomen, liet de Veiligheidsregio maandagavond weten.

Omdat dit bekken leeg was en met ammoniak werd gevuld, leidde dat tot stankoverlast. De brandweer heeft het opvangbekken met schuim afgedekt en metingen verricht. Er zijn geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

Geuroverlast Chemelot

De omgeving van Chemelot kan last hebben van geuroverlast, aldus de woordvoerder van de brandweer. Enkele wegen rond Chemelot waren tijdelijk afgesloten.Eerder maandag was er op Chemelot een lekkage waarbij hexaangas was vrijgekomen. De snelweg A76 werd ter hoogte van knooppunt Kerensheide korte tijd afgesloten vanwege het incident. Hetzelfde gold voor het treinverkeer.

Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.