Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Ammoniak oorzaak vissterfte bij Asten

1 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Dode-vissen-in-Aa
De 100.000 dode vissen die vorige week zijn gevonden in het Brabantse riviertje de Aa bij Asten zijn doodgegaan door een verhoogde concentratie ammoniak. Dat heeft onderzoek van het waterschap Aa en Maas uitgewezen.
Aanvankelijk werd ook rekening gehouden met andere mogelijke oorzaken voor de massale vissterfte, zoals een verhoogde concentratie zuurstof in het water. Maar nu is vastgesteld dat de ammoniak, die afkomstig was van een mestverwerkingsbedrijf, de boosdoener was. De stof was bij het bedrijf weggelekt en met de regen in een zijtak van de Aa terechtgekomen.
Tegen het bedrijf loopt een strafrechtelijk onderzoek naar milieuovertredingen.
De meeste dode vissen zijn opgegeten door meeuwen en reigers. Ook heeft het waterschap 200 kilo dode vis laten afvoeren. Het waren stekelbaarzen, snoeken en karpers.
Bron: ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.