Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Amelisweerd-wandeling

  •  
02-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
Zondagmiddag houden de Vrienden van Amelisweerd een informatieve wandeling over de landgoederen Rhijnauwen en Amelisweerd. Niet alleen voor Vrienden, maar ook voor bestuurders die een kijkje nemen op de locatie waar Rijkswaterstaat een nieuwe Ringweg rond Utrecht wil aanleggen.
De start is om 14 uur vanaf het plein voor de Jeugdherberg Rhijnauwen. Over de weiden van boer Kees van Dijk wandelen ze langs de Kromme Rijn, langs de machtige Beuken, het Vagantenbruggetje, en lopen langs het Fort Rhijnauwen weer terug. U ervaart wat het gebied voor u betekent; u wordt door deskundigen voorgelicht wat de plannen zijn. Uiteraard komt ook aan de orde wat u zelf kunt doen om dit onzalige plan van tafel te krijgen.
Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden.
Donaties zijn welkom op giro 405 65 70 tnv penningmeester van Amelisweerd te Utrecht.
Op 5 december 2008 startte de inspraaktermijn van de Startnotities voor de Ring Utrecht en het Knooppunt Hoevelaken. Die termijn duurt 6 weken en sluit op 16 januari 2009. De Vrienden van Amelisweerd vragen hierbij de bezwaren van "Natuur en Milieu Utrecht" mede te onderschrijven. Teken de petitie !
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.