Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Alterra stopt met insecten tellen

  •  
08-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
Kennisinstituut Alterra Wageningen UR stopt per direct met het monitoren van alle insectensoorten in Nederland. Dat heeft entomoloog Leen Moraal van Alterra dinsdag laten weten. 
 
Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft Alterra laten weten de subsidie van 65.000 euro per jaar stop te zetten.
Sinds 1946 houdt het instituut bij welke insecten in Nederland te vinden zijn. ''We hebben een grote hoeveelheid onvervangbare kennis opgebouwd'', stelt Moraal. ''Het is doodzonde dat we daar niet mee door kunnen gaan.''
De Wageningen Universiteit blijft wel een aantal 'urgente soorten', zoals de beruchte eikenprocessierups, monitoren. ''Maar we kunnen niet meer continu actief de vinger aan de pols houden over nieuwe insectensoorten of -plagen die zich in Nederland voordoen.''
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.