Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Alpaca's beschermen schapen Almere tegen vos

  •  
04-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
269 keer bekeken
  •  
schaap1_01.jpg
De schapen en lammetjes in het Almeerse Kromslootpark hoeven niet langer te vrezen voor bloeddorstige vossen. Staatsbosbeheer heeft drie alpaca's, een soort lama's, ingezet om de roofdieren te verjagen. Dat zei een woordvoerster van de gemeente Almere maandag.
De schaapskudde werd regelmatig aangevallen, maar alpaca's laten zich niet kisten door vossen. In plaats van weg te rennen, kiezen de alpaca's de aanval en beschermen zo de schapen. De aanpak is volgens de zegsvrouw zeer effectief en wordt onder meer in Engeland al langer toegepast.
De alpaca's blijven bij de schapen tot het einde van het graasseizoen in augustus. Overigens hebben de schapen zelf ook een functie. Ze zijn door Staatsbosbeheer uitgezet in de strijd tegen de giftige reuzenberenklauw. De giftige planten kunnen bij mensen brandwonden en zelfs blindheid veroorzaken, maar schapen zijn er dol op en vreten de planten helemaal kaal.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.