Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Almere doet mee aan dag van het park

  •  
27-05-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
park_05.jpg
Op zondag 30 mei a.s. van 12.00 tot 16.00 uur vindt in Het Vroege Vogelbos in Almere Haven de Dag van het Park plaats. Een initiatief van de ANWB waar jaarlijks zo’n 50 gemeenten aan mee doen. De gemeente Almere heeft Stichting Stad & Natuur Almere gevraagd de dag te organiseren. Als locatie is gekozen voor het Vroege Vogelbos, waar die dag tal van activiteiten plaatsvinden.
In het Vroege Vogelbos is veel te zien, te doen en te beleven.
Bezoekers kunnen dat zelf ondervinden tijdens de Dag van het Park. Speciaal voor die dag is er kindertheater, een huifkartocht, een wandeling, een hondendemonstratie, knutselworkshops, muziek en nog vele andere activiteiten. Het bos is zo’n 20 jaar geleden aangeplant. Het dankt zijn naam aan het radioprogramma Vroege Vogels van de Vara dat hier jaren is opgenomen. Toenmalig minister van Milieu, Ed Nijpels, heeft op 20 december 1991 een boom geplant ter gelegenheid van de opening van het Vroege Vogelbos. In de jaren die volgden heeft het bos zich enorm ontwikkeld tot een parkbos met zowel loof- als naaldhout. Er lopen veel wandelpaden en slingerweggetjes doorheen. In het bos zijn een aantal weides waar de schapen van de schaapskudde van Stad & Natuur.
Aan het begin van het bos, aan de Muiderweg, liggen zowel de Theeschenkerij van Stichting Triade als de Schaapskooi van Stad & Natuur. Van hieruit kunt u het gebied goed verkennen, en na een wandel- of fietstocht lekker genieten van een kopje koffie. Hier vindt u ook een speeltuin van natuurlijke materialen, die tijdens de Dag van het Park geopend zal worden. Het Vroege Vogelbos gaat over in het Beginbos, het oudste stukje bos van Almere. Via het Beginbos komt u uit in het Kromslootpark, een landschapspark met dijkjes, weitjes, sloten en grillige kreken. De natuur heeft flink uitgepakt met vele vogelsoorten. En helaas ook met de reuzenberenklauw, die voor de schapen een lekkernij zijn, maar voor de mens grote brandblaren kunnen opleveren na aanraking.
Programma Dag van het Park
• 12.00-16.00 uur, doorlopend:
Schapenpraatjes, wandelroute IVN door het bos, boomkunstenaar, boswachter van Staatsbosbeheer aanwezig, knutselworkshop Vogelverschrikker maken, knutselworkshop boomschijfjes-ketting maken, waterdiertjes zoeken met het IVN, uitleg over kunstwerk Monument voor een woningwetwoning, muziek van de Softies, natuurlijke speeltuin en werken in het bos.
• 13.00 en 15.00 uur Kindertheater Basta met Lekker Weertje
• 13.00 en 15.00 uur wandelexcursie met het IVN
• 14.00 en 15.00 uur Hondendemonstratie Jachthondenschool Almere
• Elke 45 minuten Huifkartocht door het bos
• Lekkere trek en dorst gekregen? De Theeschenkerij van Triade is geopend
Bron: Stad&Natuur Almere

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.