Vroege Vogels

Alle meeuwen verzamelen!

  •  
27-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
604 keer bekeken
  •  
Kokmeeuwen in winterkleed

© Kokmeeuwen in winterkleed. Fotograaf: will

Tweelingbroers Kevin en Marvin heten niet alleen Groen, maar zijn het ook: ze dragen de natuur een warm hart toe en studeerden beiden biologie.
In twaalf afleveringen laten de Rotterdamse tweelingbroers ons kennismaken met de natuur in Amsterdam. Deze week de relschopper en kabaalmaker van de stad: de meeuw. 

Stedelingen

Van de 24 meeuwensoorten die in Nederland voorkomen, zijn vooral de kokmeeuw, zilvermeeuw en kleine mantelmeeuw in de stad te vinden. De meeuwen komen naar de stad omdat ze hier enorme hoeveelheden voedsel kunnen vinden. 
De kokmeeuw is beduidend kleiner dan de andere stadsmeeuwen en heeft in de zomer een mooie chocolade bruine kopkap en in de winter een donkergekleurde 'koptelefoon'. De twee grotere meeuwen zijn vooral uit elkaar te houden door de kleur van hun veren. De zilvermeeuw is meer lichtgrijs en zilvergrijs gekleurd en de mantelmeeuw heeft een meer donkergrijze kleur.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.