Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Alle aangespoelde grienden in Australië zijn omgekomen

  •  
27-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
93 keer bekeken
  •  
Griend

Griend

© Pixabay

Alle grienden die waren aangespoeld op het strand nabij de Australische plaats Albany zijn dood. Ondanks "enorme" inspanning om de dieren te redden, is het niet gelukt om ze in leven te houden, zegt de natuurbeheerorganisatie Parks and Wildlife Service. Dierenartsen hebben de meeste laten inslapen omdat ze niet meer te redden waren, een aantal is zelf doodgegaan.

Hulp aan dolfijnachtigen

Zo'n honderd grienden spoelden dinsdagochtend aan op Cheynes Beach. Een halve dag later waren ruim vijftig dieren gestorven. Ruim honderd medewerkers van de natuurbeheerder en 250 vrijwilligers probeerden de laatste 45 dieren vervolgens te redden door de dolfijnachtigen naar dieper water te leiden. Toch spoelden de dieren later weer aan aan land.

Snelle achteruitgang

"Binnen een uur nadat ze gestrand waren, hebben dierenartsen de grienden onderzocht en vastgesteld dat ze tekenen vertoonden van snelle achteruitgang. Twee grienden zijn een natuurlijke dood gestorven. Ons incidentenbestrijdingsteam heeft vervolgens vastgesteld dat de meest passende en diervriendelijke vervolgstap was om de overgebleven 43 grienden te euthanaseren om een einde te maken aan hun lijden", aldus de Parks and Wildlife Service in een verklaring.

"Dit was vanzelfsprekend niet de uitkomst waarop we gehoopt hebben", zei natuurbeheerder Peter Hartley in een persconferentie. "Wat ik gisteren wel gezien heb, was het beste dat we als mensheid te bieden hebben." Hij bedankte alle vrijwilligers die bij slecht weer hun best gedaan hebben om de dieren te helpen.

Bron: ANP

Meer over:

griend, australië
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.