Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Algen als duurzame vleesvervanger

  •  
04-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rauw_vlees.jpg
TNO gaat onderzoeken of op grote schaal eiwitten uit algen kunnen worden gewonnen. De eiwitten zouden moeten dienen als milieuvriendelijke vleesvervanger. TNO voert het onderzoek uit samen met het bedrijf Ingrepro Renewables BV, zo hebben ze woensdag bekendgemaakt.
Nu worden veel bomen gekapt in onder meer het Zuid-Amerikaanse Amazonegebied voor de productie van soja dat als voer dient voor slachtdieren. De onderzoekers hopen dat de eiwitten uit de algen in de toekomst meteen kunnen worden verwerkt in 'vegaburgers', vegetarisch vlees.
Het onderzoek gaat ongeveer twee jaar duren. Er is 1,5 miljoen euro te besteden, voor het grootste deel beschikbaar gesteld door het ministerie van Landbouw.
De onderzoekers gaan ook bekijken of er uit algen meer te halen valt, bijvoorbeeld gezonde plantaardige oliën. Ook voor de koolhydraten die in de algen zitten, wordt een toepassing gezocht.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor