Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Al tienduizenden 'Baywatchers'

18 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
kust_RWillemsen.jpg

© Fotograaf: RWilllemsen

Bijna 50.000 mensen hebben een online petitie ondertekend voor een betere bescherming van de Nederlandse kust. Zes organisaties, waaronder Natuurmonumenten, riepen op de website beschermdekust.nl actievoerders op de kust te beschermen. Maandagochtend stond de teller 49.981.
Het kabinetsplan kwam vlak voor het kerst naar buiten en riep meteen veel weerstand op van natuurorganisaties. Die zijn bang voor Belgische toestanden waarbij de kuststrook volstaat met vakantiewoningen en appartementen.
Te vol gebouwd
Volgens de organisaties schieten de plannen voor bouwprojecten op de stranden en duinen van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden als paddenstoelen uit de grond. “Ons schrikbeeld is een veel te vol gebouwde kust. Samen met provincies, gemeenten en ondernemers kunnen we ervoor zorgen dat dit NIET bij ons gebeurt”, aldus de organisaties.
In november maakte Jeannette Parramore met Gert de Groot van Natuurmonumenten een reportage over de wildgroei van de huisjes in Zeeland. Beluister de reportage en kom in actie.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar