Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Al ruim 4000 kilo afval van strand

  •  
10-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6330a46e75.jpg

© Fotograaf: kees53

De deelnemers van de Beach Cleanup Tour hebben de vorige week al meer dan 4000 kilo afval opgeruimd. ,,Vooral de niet-toeristische stranden zijn heel vies, die worden niet schoongehouden door gemeenten en paviljoenhouders'', merkt woordvoerder Lisa van der Veen.
Netten, touwen, jerrycans
,,De afgelopen dagen waren we onder meer op stranden bij de Maasvlakte en Kwade Hoek. Daar spoelt veel afval uit zee aan: netten, touwen, jerrycans. We vonden ook opvallend veel glas en porselein, wellicht van overboord geslagen servies?'', speculeert Van der Veen.
De Beach Cleanup Tour draait op vrijwilligers en gaat de Nederlandse kust af van zuid naar noord. Begin augustus werd begonnen in Cadzand in Zeeland, en op 27 augustus is de laatste etappe op het strand van Schiermonnikoog.
Vrijgezelle vrijwilligers
Komende week worden de stranden tussen Monster en Zandvoort opgeruimd. Voor zaterdag zijn er opvallend veel aanmeldingen, vertelt Van der Veen. ,,Dat kan komen doordat we dan in Zandvoort beginnen, dat is heel bereikbaar, maar ook doordat we die etappe samen organiseren met een datingsite. Niet-single opruimers zijn natuurlijk ook welkom, maar de vrijgezelle vrijwilligers krijgen een sticker. Misschien ontstaat daar wel wat moois.''
De etappe van zondag is een familiedag, met bijzondere activiteiten voor kinderen.
Het is de derde keer dat de Beach Cleanup Tour georganiseerd wordt. Vorig jaar werd 20.000 kilo afval ingezameld.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.