Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Al dagelijks steekmuggen in muggenvallen

  •  
25-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
mug_15.jpg
Met de hoge temperaturen van de afgelopen dagen ontwaken veel insecten uit hun winterslaap. Helaas ook de muggen. In de vorige week door Wageningen University geplaatste muggenvallen zijn gelijk dagelijks de eerste vrouwelijke lastpakken aangetroffen. Tot aan de INSECTENexperience zal Wageningen University regelmatig een overzicht van het aantal gevangen muggen publiceren op www.insectenexperience.nl.
Muggen die als volwassen insect overwinteren komen zo medio maart als eerste te voorschijn. De muggen die vanaf begin deze week werden aangetroffen waren vooral exemplaren van de geringde wintersteekmug, Culiseta annulata. Deze mug blijft eigenlijk de hele winter actief met bloedzuigen, vandaar zijn naam.
Door de stijgende temperaturen worden deze muggen duidelijk actiever. Ook andere soorten overwinteren als volwassen mug, zoals de bekende, bruine huissteekmug Culex pipiens. Weer andere soorten overwinteren als ei en wachten op de eerste regenval, of overwinteren als larve op de bodem van plassen en poelen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.