Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Kledingmerk Airforce moet bontlabels aanpassen

11 okt 2017
  •  
leestijd 1 minuten
bont-voor-dieren.jpg
Binnen vier maanden moet kledingmerk Airforce de labels van haar jassen aanpassen. Na hoger beroep van Airforce gaf de Reclame Code Commissie Bont voor Dieren op alle punten gelijk. Het kledingmerk kan niet garanderen dat het bont dat in de kragen zit op diervriendelijke wijze is verkregen.

Onjuiste informatie bontlabel

Airforce jassen met bontkraag bevatten een label met productinformatie waar volgens Bont voor Dieren onduidelijke en foutieve informatie op staat. Het label vermeldt dat dieren niet blootgesteld worden aan inhumane behandeling en dat elk stuk bont afkomstig is van de wasbeer. Uit DNA onderzoek blijkt dat het bont niet afkomstig is van wasberen maar van wasbeerhonden. Daarnaast komt het bont uit China waar consequent misstanden worden aangetoond in bontfokkerijen. Airforce kan niet aantonen dat zij in China werken met diervriendelijke fokkerijen. 

Reactie directeur Bont voor Dieren

Nicole van Gemert, directeur van Bont voor Dieren noemt 11 oktober een historische dag. "Tot vandaag slaagde de bontindustrie er in om vrijwel alle bontartikelen gemaakt van wasbeerhond te voorzien van productinformatie waarin staat dat het bont gemaakt is van wasbeer." Ook staat vermeld dat het bont afkomstig is uit diervriendelijke fokkerijen, aldus Nicole van Gemert. Airforce moet binnen vier maanden de labels op haar jassen aanpassen. Bont voor Dieren gaat ook andere kledingmerken benaderen over de inhoud van hun labels. Zij pleiten voor duidelijke en correcte informatie zodat consumenten ethische keuzes kunnen maken en niet misleid worden. 
Bron: Bont voor Dieren

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Co Laagland
Co Laagland11 okt 2017 - 23:35

Het bestaan van diervriendelijke fokkerijen is niet mogelijk net zomin als milieuvriendelijke auto's of vliegtuigen. Die bontkragen en -capuchons worden wel vaal gebruikt als gezichtsafscherming bij overvallen.