Vroege Vogels

AID haalt te zwaarbeladen veetransport van de weg

  •  
12-10-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_128009.jpg

© veetransport, foto, CIWF

Medewerkers van de Algemene Inspectiedienst (AID) hebben woensdag tijdens een vervoerscontrole in Limburg een te zwaarbeladen varkenstransport van de weg gehaald. Dat heeft de AID donderdag bekendgemaakt.
Bij controle van de veewagen bleek dat er te veel varkens in de wagens stonden. Wettelijk mag 235 kilogram per vierkante meter worden vervoerd. Uit weging en berekening bleek dat het hier om 331 kilogram per vierkante meter ging. Tegen de chauffeur en het bedrijf wordt proces-verbaal opgemaakt.
Het was niet de eerste keer dat een te zwaarbeladen transport van het desbetreffende bedrijf van de weg is gehaald. Eind augustus werd het transportbedrijf ook betrapt in Duitsland.
Dat gebeurde nadat automobilisten de politie hadden gebeld omdat er bloed uit een vrachtwagencombinatie lekte. De truck bleek veel te veel varkens te vervoeren. Daardoor kampten 127 varkens met beetwonden. Dat incident leidde tot commotie in de Tweede Kamer. Minister Gerda Verburg van Landbouw besloot daarop het toezicht op de naleving van wetten en regels tijdens transporten van varkens en runderen te intensiveren.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.