Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

AH overladen met duurzame melkpakken

  •  
31-10-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
108 keer bekeken
  •  
melkpak AH

© Bron: Jordi Huisman -milieudefensie

Boeren en consumenten delen tijdens een actie van Milieudefensie honderden pakken duurzame melk uit aan het personeel van Albert Heijn. Gewone melk levert te veel milieuschade op. Milieudefensie wil dat Albert Heijn de boeren een paar cent extra betaalt voor hun melk, zodat zij milieuvriendelijker kunnen werken. Boer Cock Verweij: “Ik wil best milieuvriendelijker werken. Met zes cent extra kom ik een heel eind.” Milieudefensie wil dat er alleen duurzame melk in het schappen ligt. 

Duurzaam melkpak overhandigd

Tijdens de actie ontving het hoofd duurzaamheid van AH "het melkpak met duurzaamheidseisen." Bart van Opzeeland van Milieudefensie: “Het is de wereld op zijn kop dat klanten van AH nog altijd niet-duurzame melk uit het schap kunnen trekken. Als Albert Heijn zo groen is als het beweert dan lijkt mij dit de uitgelezen kans om de daad bij het woord te voegen en alleen nog duurzame melk te gaan verkopen.” De actie bij AH is de eerste van een estafette langs de hoofdkantoren van de zes grootste supermarkten. 

Te veel koeien

De productie van melk heeft een grote impact op klimaat en milieu. Omdat de gemiddelde Nederlandse boer te weinig betaald krijgt voor zijn melk is hij genoodzaakt om te veel koeien te houden, stelt Milieudefensie. Dit heeft een mestoverschot en extra uitstoot van broeikasgassen en fijnstof als gevolg. 

Milieudefensie handtekeningenactie

Milieudefensie heeft naast de actie van vanochtend ruim 45.000 handtekeningen opgehaald voor duurzame melk in de supermarkten. Als supermarkten alleen nog duurzame melk verkopen, kunnen boeren volgens Milieudefensie milieuvriendelijker gaan werken. Als onze melk duurzaam wordt geproduceerd dan neemt het Nederlandse mestprobleem af, lopen koeien in de wei en krijgen ze veevoer uit Europa.
Bron: Milieudefensie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.