Vroege Vogels

AH en WNF voor diervriendelijke aardbeien

  •  
13-02-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_251723.jpg
Het Wereld Natuur Fonds (WNF) gaat met Albert Heijn samenwerken aan het verduurzamen van de aardbeienteelt in Zuid-Spanje. Met dit initiatief moet het illegaal en inefficiënt watergebruik worden tegengegaan, wat onder meer ten goede komt aan het voortbestaan van de Iberische lynx.
Een groot deel van de Spaanse aardbeienteelt vindt plaats in de Spaanse provincie Huelva, in de omgeving van het natuurgebied Coto Doñana. Dit is een waterrijk natuurgebied dat onderdak biedt aan talloze water- en trekvogels en Iberische lynx, één van de meest bedreigde zoogdieren ter wereld.
Het gebied staat onder druk staat van toerisme, wegenaanleg en grootschalige landbouw. Om het gebied te ontzien, neemt ALbert Heijn uitsluitend aardbeien af van vier telers in Huelva die de komende drie jaar hun teelt gaan verduurzamen, bijvoorbeeld door hun watergebruik terug te dringen.
Vanaf eind februari zit op alle doosjes Spaanse aardbeien in AH-winkels een klein boekje met het WNF-pandalogo, om consumenten te informeren over de aardbeienteelt in Coto Doñana.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.