Vroege Vogels

Afvalzorg tekent sponsorcontract met Het Flevo-landschap

  •    •  
27-09-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ondertekening_Afvalzorg.JPG
Afvalzorg en Het Flevo-landschap hebben een nieuw sponsorcontract getekend in Natuurpark Lelystad. Als structurele bijdrage adopteert Afvalzorg het bosgebied Flevohout.
Het betreft een gevarieerd gebied ter hoogte van het Natuurpark tussen de Rijksweg A6 en de Lage Vaart en de Lelystadse wijk De Landerijen. Het gebied bestaat uit grazige weiden en jong, maar afwisselend, bos. Met de jaarlijkse donatie kan Het Flevo-landschap dit gebied verder ontwikkelen.
Zwerfafval
Een ander onderdeel van het sponsorcontract gaat over het zwerfafval in de gebieden van Het Flevo-landschap. ,,We zien steeds meer zwerfafval, vuil dat naast de bakken of in de natuur wordt weggegooid. En helaas de laatste tijd ook vaker illegale dumpingen in onze natuurgebieden. We zijn daar heel scherp op en zorgen dat het afval snel wordt afgevoerd om grotere dumpingen te voorkomen", legt Martin Jansen, directeur van Het Flevo-landschap uit. "Per jaar is het een forse kostenpost. Een post die wordt veroorzaakt door anderen en die we liever besteden aan natuurbeheer, educatie en ontwikkeling."
Bijdrage aan het milieu
Vanuit haar duurzaamheidsbeleid deelt Afvalzorg deze zorg voor natuur. "Wij nemen onze maatschappelijke rol voor milieu en omgeving absoluut serieus", aldus Bert Krom, directeur Afvalzorg.Afvalzorg bewerkt en hergebruikt afval zoveel als mogelijk. Pas als dat niet lukt, wordt het afval gestort. "Deze visie proberen we dagelijks in de praktijk te brengen. Zo maken we van onze eigen locaties na sluiting weer mooie, functionele landschappen. En we willen een bijdrage leveren aan het milieu en de natuur in de omgeving van onze locaties. Dat kan uitstekend via samenwerking met Het Flevo-landschap."
Bron: Flevolandschap
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.