Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Afval vissen op de Waddenzee

  •  
20-12-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
garnalenkotter.jpg
In het "Fishing for litter"-project zetten vissers zich in voor het schoner maken van de Noordzee en de Waddenzee. Sinds afgelopen zomer doen ook 5 vissers uit Lauwersoog mee. Eén van hen is garnalenvisser Johan Rispens. Met zijn kotter ZK18 haalt hij behalve garnalen wekelijks zo'n 50 kilo afval uit zee.
Volgens Bert Veerman van de internationale milieuorganisatie KIMO komt het afval voornamelijk van de scheepvaart: koelkasten, televisies, computers, fietsen, auto-onderdelen, handschoenen, vaten en verfblikken. "Je kan het zo gek niet bedenken of je komt het tegen", zegt hij. Geschat wordt dat er elk jaar 20 miljpen kilo afval de Noordzee in gaat. Terwijl schepen net zo goed hun afval kunnen meenemen naar de eerstvolgende haven en het daar kunnen inleveren bij een afvalverwerker.
foto: Pim Korver (KNRM)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.