Vroege Vogels

Afval verminderen is niet moeilijk

  •    •  
16-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_113157.jpg
In de Europese week van de afvalvermindering van 17 t/m 25 november voert Milieu Centraal campagne om met eenvoudige maatregelen tien procent van het huishoudelijke afval te verminderen.
Afval vermijden
Nederland scoort goed als het gaat om afvalscheiding. Maar met 538 kilo huishoudelijk afval per persoon per jaar staan we ook in de Europese top-10 van grootste afvalproducenten. "Dat kan beter", aldus Vera Dalm van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. "Tien procent van ons huishoudelijk afval is eenvoudig te vermijden, zonder  daarvoor veel moeite te hoeven doen." Als we allemaal minder eten zouden weggooien en een brievenbussticker zouden plakken scheelt dat per jaar al ruim 800 miljoen kilo aan afval, vergelijkbaar met 117.000 volle vuilniswagens.
Plastic afval
Verminderen plastic tasjes en eenmalige petflesjes Tachtig procent van de Nederlanders neemt al regelmatig een eigen boodschappentas mee naar de winkel. Toch worden nog altijd  jaarlijks 740 miljoen plastic tasjes weggegooid. En denk eens aan de  54 miljoen plastic flesjes die we samen weggooien. . Door flesjes vaker te vullen met kraanwater of zelf een beker mee te nemen is 21 miljoen kilo aan plastic flesjes te voorkomen.
Facebook
Bij een facebook campagne voor verminderen van afval tijdens de Europese week van de afvalvermindering gaat het gezin Verkerk met drie jonge kinderen de uitdaging aan om hun afval drastisch te verminderen. 
Milieu Centraal heeft meer informatie over het verminderen van afval.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.