Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Afval loont wint Publiciteitsprijs

7 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
78291.w598.r598-336.d2298bc[1]
Het unieke afvalinzamelingsconcept Afval loont heeft afgelopen dinsdag, op Duurzame Dinsdag, de Kracht in NL-Publiciteitsprijs gewonnen. Zij wint daarmee een item in het nieuwe RTL7-programma Green Projects dat eind september op de buis komt. De jury was unaniem over de winnaar: een duurzaam én maatschappelijk concept dat mensen de waarde van afval laat inzien.

7 miljoen kilo afval

Afval loont betaalt mensen voor het gescheiden inleveren van hun huishoudelijk afval. Inmiddels sparen zo’n 8.500 mensen met hun afval en is al bijna 7 miljoen kilo ingezameld, wat samen goed is voor ruim 500.000 euro. Afval loont heeft momenteel vier filialen in het westen van het land en er staan uitbreidingen voor de deur.

De kracht van Afval loont

De kracht en slimheid van Afval loont zit in het feit dat de filialen worden bemand door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Zij komen op deze manier weer in het arbeidsproces en de gemeente heeft een oplossing voor de plaatselijke werkloosheid”, aldus initiatiefnemer Van Rijn. Naast Afval loont won ook het duurzame initiatief De Ceuvel uit Amsterdam zendtijd bij RTL7. Deze week nog worden opnames gemaakt voor het nieuwe programma.  
Bron: Afval loont

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.