Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Afval Loont

  •  
14-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Eekhoorn_01.jpg

© Fotograaf: robvdw

Veel mensen scheiden hun afval al heel netjes. Papier, plastic, glas, batterijen. Maar hoe mooi zou het zijn als mensen ook nog vrijwillig zwerfvuil zouden opruimen? Jørgen van Rijn bedacht een systeem van afval verzamelen waarbij het mensen ook nog wat geld oplevert: Afval Loont.
4,5 miljoen kilo afval
Inmiddels draait het systeem in een aantal gemeenten in Zuid Holland en levert het flink wat op. Sinds de start van het project is er al ruim 4,5 miljoen kilo afval ingezameld. En dat heeft de mensen die het ingeleverd hebben al in totaal een kleine 400.000 euro opgeleverd.
In de gemeente Pijnacker-Nootdorp leverde het project een stijging op van het ingezamelde gescheiden afval met 33%. En de gemeentelijke vuilnisophaaldienst noteerde een daling van het restafval met 10%. In november verwacht Afval Loont door de grens te gaan van een half miljard kilo ingezameld afval.
Buitenland
Daarnaast zijn er plannen voor uitbreidingen in andere gemeenten zoals Den Haag, Zoetermeer en Haarlem. En zelfs vanuit het buitenland is er interesse. Van Rijn praat met België en Slowakije.
Lees meer op afvalloont.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.