Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Afspraken met energiebedrijven over klimaatbeleid

  •  
28-10-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mariavanderhoeven.jpg
De kredietcrisis mag geen reden zijn om de teugels van het milieubeleid te laten vieren. Dat kunnen we ons niet veroorloven, aldus minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken dinsdag bij het ondertekenen van een ,,sectorakoord'' met de energiesector.
,,Werken aan duurzaamheid creëert economische groei'', aldus de CDA-bewindsvrouw. In het sectorakkoord worden afspraken gemaakt over windmolens op zee en op land, biomassa, zonne-energie, opvang en opslag van het broeikasgas CO2 bij het opwekken van stroom, het benutten van warmte, infrastructuur en onderzoek. Onderdeel van het akkoord is een concrete agenda, die precies laat zien wanneer welke partijen wat moeten hebben gerealiseerd.
Het sectorakkoord energie werd behalve door Van der Hoeven namens de overheid ondertekend door minister Jacqueline Cramer (Milieu) en staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer). Namens de bedrijven tekenden EnergieNed en Netbeheer Nederland.
Het sectorakkoord energie is één van de sectorakkoorden om de milieudoelen van het kabinet te verwezenlijken voor een energiebesparing van 2 procent per jaar, een reductie van de CO2 uitstoot van 30 procent in 2020 en een aandeel van duurzame energie van 20 procent in 2020.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.