Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Afspraken klimaattop Parijs dit jaar in werking

22 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
parijs3.jpg
De afspraken die vorig jaar tijdens de klimaatconferentie in Parijs zijn gemaakt, kunnen nog dit jaar van kracht worden. Inmiddels hebben zestig landen het verdrag uit december 2015 geratificeerd.

Uitstoot broeikasgas

Secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties zei woensdag in New York dat bij zijn afscheid in december het verdrag zo goed als zeker in werking is. De zestig landen die hebben getekend, zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor 47,5 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgas.

Verdrag nu nog niet in werking

Tijdens de VN-conferentie in de Franse hoofdstad werd bepaald dat het verdrag in werking treedt wanneer ten minste 55 landen hebben getekend die gezamenlijk 55 procent van het broeikasgas produceren. Van die grens is de wereld nu dus nog 7,5 procent verwijderd.

Stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen

De kern van de afspraken is dat de opwarming van de aarde beperkt blijft tot 1,5 graden Celsius. Verder moet het gebruik van fossiele brandstoffen worden beëindigd. Dit is de belangrijkste oorzaak van de uitstoot van koolstofdioxide, het belangrijkste broeikasgas.
Bron: ANP

Meer over:

parijs, vn, klimaattop

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar