Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

AEB plaatst generatoren voor warmtevoorziening

7 aug 2019
  •  
leestijd 1 minuten
uitstoot

© bron: pixabay

Het Afval Energiebedrijf (AEB) in Amsterdam plaatst dieselgeneratoren om komende winter aan de warmtevoorziening voor 25.000 woningen en 300 grootgebruikers te kunnen voldoen. Door misstanden bij het afvalverwerkingsbedrijf zijn vier van de zes verbrandingsovens gesloten en dreigt AEB niet meer voldoende warmte te kunnen leveren.
AEB levert warmte aan verwarmingsbedrijf Westpoort Warmte (WPW), een samenwerking tussen Nuon en AEB.

‘Belangrijker dan luchtvervuiling’

De gemeente Amsterdam meldt in een brief aan de gemeenteraad dat beide bedrijven zeggen op deze manier te kunnen voldoen aan de vraag. Of de dieselgeneratoren worden ingezet, hangt af van de vraag naar warmte in de winter en van de capaciteit van de verbrandingsovens.
Als de generatoren aan moeten, zorgt dat voor veel extra CO2-uitstoot. De gemeente Amsterdam vindt de warmtevoorziening belangrijker dan de luchtvervuiling die dit mogelijk veroorzaakt.
Bron: ANP
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.