Vroege Vogels

ADO Den Haag verduurzaamt stadion met energieopslag

  •  
18-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
Elektrische auto opladen

© Bron: Pixabay

De unieke combinatie van een laadplein voor elektrische voertuigen en energieopslag zorgt ervoor dat bezoekers van het Cars Jeans Stadion in Den Haag hun elektrische voertuigen met duurzame bronnen kunnen opladen. Het project zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 operationeel zijn.

Je elektrische auto opladen tijdens een voetbalwedstrijd

Overdag wordt er in het voetbalstadion energie opgewekt met behulp van de zonnepanelen op het dak. Deze energie is vooral nodig om het stadion 's avonds te verlichten, maar ook om het toenemende aantal elektrische voertuigen van de bezoekers op te laden. Met het energieopslagsysteem kan de zonne-energie die overdag wordt opgewekt 's avonds voor elektrische voertuigen worden gebruikt.
Ton Koning, Programma Manager Luchtkwaliteit van de gemeente Den Haag vertelt: "Dit initiatief zorgt ervoor dat duurzame energie lokaal kan worden gebruikt om elektrische voertuigen op te laden. We hopen hiermee het gebruik van elektrische voertuigen verder te stimuleren en de luchtkwaliteit in de stad verder te verbeteren."
bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.