Vroege Vogels

Acties tegen veetransporten

  •  
05-08-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_128009.jpg

© veetransport, foto, CIWF

Jaarlijks transporteren landen van de Europese Unie zo'n 200.000 levende runderen naar Libanon. Die gelden als de meest schandalige veetransporten: de reis kan (vanuit Ierland) tot 10 dagen duren, veel dieren komen gestresst, uitgeput of uitgedroogd aan. Na aankomst volgt vaak een ruwe behandeling en onverdoofde slacht in een (soms illegaal) Libanees slachthuis. Deze wrede handel in levende dieren wordt door de EU bovendien rijkelijk gesubsidieerd met belastinggeld.
Voor de organisatie Compassion In World Farming (CiWF) vormen deze transporten het doelwit van publieksacties dit jaar. Ook voor Wakker Dier zijn de veetransporten binnen en buiten Europa een heet hangijzer.

Stop de Subsidies

CIWF vindt het ethisch onaanvaardbaar dat belastinggeld wordt gebruikt om deze wrede handel in stand te houden. Op 7 juli heeft het Europees Parlement een zg. 'Schriftelijke Verklaring' aangenomen, waarin de EU wordt opgeroepen een eind te maken aan de subsidies voor de export van levende dieren. Ga naar de site van CiFW voor meer informatie hierover en over de Nederlandse ondertekenaars.

Doe mee met de campagne

Iedereen in Nederland kan meedoen aan deze campagne. Er zijn twee handtekeningenacties, een E-mail-protest en in de zomer en het najaar gaan vrijwilligers van CIWF in heel Nederland de straat op om handtekeningen tegen de subsidies voor wrede vee-export te verzamelen.
Bron: CiFW en Wakker Dier
 

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.