Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Actiegroep ‘Anonieme BN’ers tegen de kiloknaller’_16_02_2011

  •  
16-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
big_18.jpg
Vanochtend voert de actiegroep ‘Anonieme BN’ers tegen de kiloknaller’ samen met Wakker Dier actie tegen de kiloknaller. Onder de 14 BN’ers bevinden zich ondermeer een cabaretier, een Olympisch kampioen, acteurs, cartoonisten, schrijvers en een schaakgrootmeester. Zij voeren anoniem actie om er geen misverstand over te laten bestaan dat ze echt uit hun hart tegen de kiloknaller zijn en het niet voor eigen publiciteit of imago doen. Vier van deze anonieme BN’ers voeren vermomd actie voor de deur van supermarkt C1000 met een omruilactie ‘BESPAAR GELD: ruil uw kilo vlees kosteloos voor een kilo kattenvoer’. De anderen doen een schriftelijke oproep aan alle supermarkten om te stoppen met kiloknallers.
Bij de straatactie kunnen consumenten hun goedkope vlees van minder dan €4 per kilo kosteloos omruilen voor kattenvoer met een winkelprijs van €4,26 per kilo. Dat is ongeveer de gemiddelde prijs van kattenvoer. Hiermee willen de anonieme BN’ers laten zien hoe absurd goedkoop vlees is; vaak zelfs goedkoper dan de gemiddelde prijs van kattenvoer. Vlees is een dier, geen stuntartikel. Dieren betalen uiteindelijk de prijs voor deze extreem lage vleesprijzen. Daarom eten al deze BN’ers zelf ook biologisch vlees of vegetarisch.
Bron: Wakker Dier
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.