Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Actie: verbod op nertsenfokkerij moet er komen!

  •  
16-04-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nerts_05.jpg
Samen met de stichting Bont voor Dieren voert de Dierenbescherming actie om een wettelijk verbod op de nertsenfokkerij gerealiseerd te krijgen. Hiertoe verzamelen wij handtekeningen ter ondersteuning van het wetsvoorstel van de kamerleden Krista van Velzen (SP) en Harm-Evert Waalkens (PVDA) waarin de nertsenfokkerij in Nederland verboden wordt. Op dit moment zijn er al bijna 20.000 handtekeningen binnen. We mikken op een veelvoud daarvan om ergens deze zomer aan de Tweede Kamer aan te bieden.
In Nederland wachten elk jaar ruim 4 miljoen nertsen in kleine kooitjes op hun dood. Na zeven maanden vol stress, angst en verveling worden ze vergast. Na hun dood eindigen ze als jas, kraag of muts - overbodige luxeproducten. Bont voor Dieren voert samen met de Dierenbescherming campagne om dit zinloze en immense dierenleed een halt toe te roepen.
Nederland is, na China en Denemarken, de grootste producent van nertsenbont ter wereld. Het overgrote deel van de productie is bestemd voor de export. In Nederland is bijna geen vraag naar bontproducten. Een grote meerderheid van de Nederlandse bevolking is immers tegen het fokken van dieren uitsluitend voor hun vacht. Met een verbod sluit Nederland zich aan bij landen als Groot-Brittannië, Oostenrijk, Zwitserland en Kroatië die al eerder hiertoe overgingen. De volgende stap is een Europees fokverbod.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.