Vroege Vogels

Actie tegen zwijnenjacht op de Meinweg

  •  
15-10-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
wild_zwijn_zwijnen_07.jpg
Tientallen leden van verschillende politieke partijen en van Faunabescherming hebben zondag in Nationaal Park de Meinweg bij Herkenbosch gedemonstreerd tegen  de jacht op wilde zwijnen in het gebied. Ze richtten onder meer een "galgenmaal" aan voor de zwijnen.
De demonstranten stellen dat boeren en jagers, daarin gesteund door de overheid, de populatie van wilde zwijnen willens en wetens vergroten om zo een excuus  te hebben voor het afschieten van de dieren. DSM zou daarbij een belangrijke rol spelen, omdat directieleden van DSM volgens de actievoerders in het  natuurgebied een eigen jachtterrein hebben.
De deelnemende actievoerders van de Partij voor de Dieren, GroenLinks, SP en Faunabescherming keerden zich met name tegen plannen van minister Gerda Verburg  om een vorm van drukjacht toe te staan, waarbij wilde zwijnen massaal kunnen worden gedood.
"De jacht is een spelletje van de adel en rijke industriëlen", sprak een actievoerder de demonstranten toe bij een jachthut van DSM. "Deze jagers voeren  de zwijnen met opzet bij zodat de populatie explosief groeit en laten ze ontsnappen door gaten in hekken te knippen. Daardoor veroorzaken de zwijnen  problemen op wegen en landbouwgronden. Vervolgens werpen de veroorzakers van deze ellende zich als verlosser op en pleiten nu voor drukjachten".
De Limburgse statenfractie van de Partij voor de Dieren heeft de provincie Limburg gevraagd een strafrechtelijk onderzoek te laten instellen naar het expres  voeren en laten ontsnappen van zwijnen door jage

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.