Vroege Vogels

Actie tegen verdroging Lepelaarplassen

  •  
20-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kleine_stuw_JohanEversFoto.jpg

© Fotograaf: JohanEversFoto

Het Flevo-landschap begint deze week met werkzaamheden in de Lepelaarplassen in Almere. Dit is nodig om te voorkomen dat het gebied in de toekomst verder verdroogt. In dit Natura 2000-gebied leven weide- en watervogels. Het gaat om het zuidelijke deel, de Natte Graslanden. Dit gebied is in de loop van jaren aan een kant enigszins verzakt door het inklinken van de bodem, waardoor het water minder goed blijft staan en langzaam wegstroomt.
Om verdere verdroging te voorkomen en meer grond- en regenwater in het gebied vast te houden, wordt er aan de zijde van de Lepelaarplassen een kade aangebracht. Hierdoor wordt het natuurgebied als het ware opgetild en blijft het water staan. Middels enkele sluisjes kan het waterpeil worden geregeld.
Hoe lang de werkzaamheden gaan duren is nog niet bekend, dit is ook afhankelijk van het weer. De kosten voor de aanpassingen worden betaald door de provincie Flevoland en Het Flevo-landschap.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.