Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Actie tegen plofkip Aldi

  •  
15-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Plofkip.jpg

© Foto: Flickr (Creative Commons)

Bijna alle grote supermarkten in Nederland vervangen dit jaar de plofkip door een iets betere kip, maar Aldi heeft dit nog niet toegezegd. Wakker Dier vindt dit onacceptabel en start een radiocampagne waarin consumenten bewust gemaakt worden van Aldi’s uitstelgedrag.
Radiocommercials
Aldi heeft als enige grote supermarkt nog niet concreet aangegeven wanneer zij stoppen met de verkoop van de plofkip. Wakker Dier vraagt hier met de radiocommercials op licht ironische wijze aandacht voor. Je kunt de radiospotjes via de website van Wakker Dier beluisteren.
Andere supermarkten
Bijna alle grote supermarkten in Nederland vervangen dit jaar de plofkip door een iets betere kip, de Kip van Morgen . Hoewel deze kip een paar dagen langer leeft, een smartphone meer aan ruimte heeft en een handje stro krijgt, kan het nog altijd beter. Supermarkt Jumbo onderneemt als enige echt actie en vervangt de plofkip door de Nieuwe Standaardkip . Deze kip krijgt ook nog geen Beter Leven ster van de Dierenbescherming, maar het welzijn van de Nieuwe Standaardkip ligt stukken hoger dan bij de Kip van Morgen. Wakker Dier blijkt campagne voeren totdat de plofkip uit alle supermarktschappen is verdwenen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.