Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Actie op de Dam tegen megastallen

  •  
19-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
megastal_20.jpg
Een paar honderd mensen hebben zaterdag op de Dam in Amsterdam actie gevoerd tegen megastallen en de intensieve veehouderij. Nadat enkele Tweede Kamerleden aan het woord waren geweest, trokken de betogers korte tijd in een optocht door de binnenstad.
Megastallen
De initiatiefnemers van het protest willen onder meer dat de bouw van megastallen stopt, dat de burger openheid krijgt over de risico's van de bio-industrie en dat er geen belastinggeld meer gaat naar deze ,,rampzalige veestallen''.
''Varkensflats''
De betogers droegen spandoeken en protestbordjes bij zich met teksten als 'Varkensflats en megastallen? Doe effe sociaal', 'Wat willen wij? Alle dieren in de wei', en 'Maak gehakt van de vleesindustrie'.
Boegeroep
Kamerleden Rik Grashoff (GroenLinks), Tjeerd van Dekken (PvdA), Paulus Jansen (SP) en Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) spraken tijdens de demonstratie. Vanuit de menigte klonk een luid boegeroep toen de naam van staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) viel. Volgens Van Dekken moet ook Bleker inmiddels wel doorhebben dat inkrimping van de veestapel ,,kei- en keihard'' nodig is. ,,Die omwenteling gaan we bereiken in Den Haag'', zei de PvdA'er hoopvol.
Spelletjes
Volgens Ouwehand speelt Bleker spelletjes. ,,Hij zegt dat hij niet weet hoe groot de megastallen zijn. Maar dat weten we wel.'' Ze riep de PVV en D66 op niet met de staatssecretaris mee te gaan. ,,De norm voor het aantal dieren dat een veebedrijf maximaal mag houden moet alleen nog maar naar beneden'', stelde het Kamerlid.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.