Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Actie bij Bemmel: 'Boor de A15 de grond in!'

  •  
05-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
A15_actie_-_panelen.jpg
Aanstaande zaterdag houden milieu- en bewonersgroepen een kleine actie, om  hun verzet te laten zien tegen de A15-brug (en onverdiepte ligging).
Aan een viaduct over de A15 bij Bemmel zal een groot spandoek worden opgehangen met de tekst:'Boor de A15 de grond in!'. Tussen het viaduct en de N839 (Bemmel-Huissen) worden nog eens 3 spandoeken achter elkaar aan de houten signalerings¬borden in de berm gehangen: 'toffe peren' 'kunnen het tij' 'nog keren'. Voor de stoplichten krijgen  automobilisten en fietsers een flyer, een peer en een raamposter uitgereikt.
Aanleiding actie
In januari besloot minister Schultz tot doortrekking van de A15 met een brug met de redenering dat een tunnel te duur zou zijn. De ‘Expertgroep A15’ toonde echter aan dat binnen het beschikbare budget een tunnel wel degelijk mogelijk is. Kosten zouden bespaard kunnen worden doordat minder kabels verlegd hoeven te worden, een hoog viaduct over de Betuweroute wordt vermeden en een tunnel op lange termijn goedkoper is in onderhoud. Toch kreeg het voorstel geen meerderheid.
Regeringsformatie
Na de laatste verkiezingen zien buurtbewoners weer een kans voor hun verzet. In de Rijksbegroting van 2013 is de voorbereiding van de aanleg nog niet opgenomen, dit in verband met bezuinigingen. De milieu- en bewonersgroepen hebben inmiddels aan de betrokkenen bij de regeringsformatie gevraagd om dat uitstel te benutten om een tunnel alsnog een kans te geven. Ook kan het nút van de doortrekking nog eens worden bekeken.
Bron: Gelderse Natuur en Milieufederatie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.