Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Achternazitten vrouwtjes kost zeeleeuw leven

  •  
06-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zeeleeuwen.jpg
Zeeleeuw Max in dierentuin Artis is in de nacht van woensdag op donderdag overleden. Hij was de afgelopen tijd erg verzwakt. Het was in juni namelijk paringstijd en dan besteden mannelijke zeeleeuwen al hun tijd aan het achternazitten van de vrouwtjes. Daardoor eten ze niet genoeg.Dat heeft de dierentuin donderdag laten weten. Normaal gesproken komen de mannetjes na de paringstijd snel weer aan. Max werd dit keer echter niet meer de oude.Max was 13 jaar oud en was het enige zeeleeuwmannetje in Artis. Hij hield er dan ook een harem op na en verwekte in totaal zeven nakomelingen. Artis laat weten dat zijn verzorgers zijn aangeslagen. Bezoekers moeten voortaan de grote plons missen die Max veroorzaakte wanneer hij tijdens het voeren uit het water sprong en er weer in terugviel.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.