Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Achter De Schermen: warm onthaal in Zuid-Kennemerland

30 nov 2018
  •  
leestijd 1 minuten
ADS wessel
Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een duingebied met kalkrijke bodem, wat bijvoorbeeld gunstig is voor bessenstruiken zoals de duindoorn. In het natuurgebied mag de ploeg verblijven in een klein huisje middenin het natuurgebied. De boswachters verwelkomen de eerste Vroege Vogels met zelfgebrouwen speciaalbiertjes.
In het natuurgebied zijn verschillende grote grazers te vinden: de Schotse hooglander, het konikpaard, shetlandpony’s, wisenten en damherten. Het damhert zit in het najaar in zijn bronsttijd. De hele dag door wordt er volop geburld en gevochten. Zoeken naar de grote grazers in het gebied is lastig, vooral als je in duingebied rijdt zonder vierwielaandrijving. 
Vroege Vogels TV Zuid-Kennemerland, vrijdag 30 november om 19:35u op NPO2.
Omdat de video op YouTube staat is het van belang om de 'social media cookies' te accepteren. Of bekijk het filmpje op YouTube.

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.