Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Aardpeerrecepten uit de uitzending

  •  
10-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
aardpeer.jpg
Geroosterde aardpeer met appelperenstroop en basilicum
Ingrediënten
½ kilo kleine aardperen, olijfolie, teen knoflook, zout, laurierblad, appelperenstroop, verse basilicum
Bereiding
Rooster wat kleinere aardperen heel in de oven met een beetje olijfolie, knoflook en laurier, tot de aardperen zacht zijn (even prikken). Sprenkel er wat grof zeezout over en smeer ze dan in met een beetje appelperenstroop. Wikkel ze tot slot in een blaadje verse basilicum.
Aardperenschotel met vijgen en gorgonzola
Ingrediënten
4 of 5 middelgrote aardperen, 150 gram gorgonzola, handje walnoten, 5 verse of gedroogde vijgen, scheutje honing, klontje boter
Bereiding
Maak de aardperen schoon en snij ze in dunne plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Smeer de bodem van een ovenschaal in met de boter en leg de plakjes aardpeer onderin de schaal. Kruimel de gorgonzola eroverheen. Snijd de vijgen in vieren en leg ze er op. Verdeel de walnoten over de schaal en giet er een beetje honing overheen. Bak dit ongeveer 15 à 20 minuten op 200 graden gaar.
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor