Een grote handvol aardbeien
een eetlepel honing
verse thijm
rode peperkorrels
heel klein scheutje zonnebloemolie
evt wat citroensap
Pureer het geheel en gebruik als salade dressing, bij voorkeur een salade
waar ook geitenkaas in voor komt.
Je kan ook aardbeienpuree invriezen en dan in de winter ineens deze lekkere
dressing maken en net doen het middenin de zomer is.
Het is dan wel geen puur-aarbeienrecept, maar ze zijn er wel duidelijk in te proeven.
benodigdheden:
ruim 1 kilo rabarber
1 rijpe banaan
1pond aardbeien
ev.fijngehakt nootje gember en 1 theelepel gembersiroop
Rabarber wassen en in stukjes snijden. Opzetten met een snufje zout en 2 eetlepels water. Er bij doen de in plakjes gesneden banaan. Onder voortdurend omschudden en roeren lanzaam laten smelten. Door de banaan hoeft er geen suiker in en bindmiddel. Als alles gaar is, van het vuur af de schoongemaakte en ev.gehalveerde aardbeien er doorheen doen. Een paar achter houden voor de versiering. Als men ervan houdt, de gember toevoegen. Een goede vriend gaf dit gerecht de naam: rabar-ba-bei-gem. De zoetekouwen kunnen er op het bord altijd suiker aan toevoegen, ik vind dat niet lekker!
Recept uit de "op kamers wonentijd" ; Men neme een bak vol verse Hollandse aardbeien, ( uit eigen tuin ongewassen) Kroonblaadjes eraf halen.(ontkronen kan gewoonweg niet!!!!) Zet een kom vol licht geklopte slagroom in 't midden van de tafel. Fonduevorken en een aardbei op de vork en heerlijk door de room halen... Smullen!!