Aardappelrecepten
• 07-06-2009
• leestijd 2 minuten
Aardappelsoep
Ingrediënten:500 g Agrico Sante aardappelen 100 g lente-uitjes 1 teen knoflook 1 eetlepel olijfolie ½ liter groentebouillon 2 takjes peterseliezout, versgemalen peper room
Bereiding:
Was de aardappelen, schil ze en snijd ze in blokjes.
Was de lente-uitjes en snijd ze in ringen; houd 1 eetlepel achter.
Pel en hak de knoflook.
Verhit de olie in een pan en fruit de lente uitjes en de knoflook hierin.
Voeg de bouillon toe en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Hak de peterselie fijn.
Voeg de peterselie en de room toe en proef alvorens te serveren de soep af.
Gepofte Aardappel
Bereiding:
1 grote aardappel in aluminiumfolie in de oven poffen, op 200C. Duurt ca. 1 1/2 uur. Als je de schil inprikt wordt de buitenkant wat krokanter.
Het kan ook sneller in de magnetron, dan in keukenpapier rollen en ca. 10 minuten op volle kracht.
Het sausje van 2 volle eetlepels Volle kwark (alleen biologisch te verkrijgen), zout, peper en groene kruiden van het seizoen.
Chips
Bereiding:
Aardappels schillen, wassen en in zeer dunne, iets doorschijnende schijfjes snijden (bijvoorbeeld met een komkommerschaaf). De schijfjes onder water bewaren, nogmaals wassen, laten uitlekken en afdrogen. De aardappelblaadjes met duim en wijsvinger in heet frituurvet (ongeveer 180°C) schuiven en hierin onder voortdurend roeren gaar bakken tot ze goudgeel beginnen te worden. Daarna laten uitlekken, fijn zout erover strooien en serveren.