Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Nieuw TV-seizoen start april 2022npo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Aantal volwassen wolven in Duitsland stijgt naar 429

2 dec 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
967 keer bekeken
  •  
wolf_OttoJelsma

Wolf

© Otto Jelsma

Het aantal wolven in Duitsland is de afgelopen twee jaar gegroeid. Volgens de natuurbescherming (BfN) en een wolvenorganisatie van de overheid (DBBW) is het aantal roedels van 131 gestegen naar 157 en zijn er ook meer wolven die alleen leven. Er leven in totaal tussen de 403 en 429 volwassen wolven in Duitsland.

Het aantal wolven dat alleen leeft is gestegen van negen naar negentien. Het aantal wolvenpaartjes is iets verminderd. Bij de vorige meting in 2019/2020 waren er nog 45 paartjes, dat waren er nu 27. De andere dieren leven in roedels. De meeste wolven bevinden zich in de deelstaat Brandenburg, daar zitten 49 roedels. In de aan Nederland grenzende deelstaat Nedersaksen zitten 35 roedels en in Saksen 29.

Tijdens de meting zijn 138 wolven dood aangetroffen. De meeste dieren, 107, kwamen om door het verkeer. De wolf is sinds het begin van de eeuw terug in Duitsland. Sinds een paar jaar zijn er ook weer wolven in Nederland, die komen vooral uit Duitsland hierheen, op zoek naar nieuw territorium.

Bron: ANP

Meer over:

wolven, duitsland

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Wijjo
Wijjo4 dec 2021 - 9:47

Vind het zo jammer dat er mensen zijn die vrezen dat als ze aan het wandelen zijn aangevallen worden door een wolf. De wolf is banger voor ons ,als je aangevallen word zal ik eerst maar eens goed kijken of het wel een wolf is en geen loslopende hond. Ook onze kinderen hebben echt niks te vrezen.