Vroege Vogels

Aantal volwassen wolven in Duitsland stijgt naar 429

  •    •  
02-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1202 keer bekeken
  •  
wolf_OttoJelsma

Wolf

© Otto Jelsma

Het aantal wolven in Duitsland is de afgelopen twee jaar gegroeid. Volgens de natuurbescherming (BfN) en een wolvenorganisatie van de overheid (DBBW) is het aantal roedels van 131 gestegen naar 157 en zijn er ook meer wolven die alleen leven. Er leven in totaal tussen de 403 en 429 volwassen wolven in Duitsland.

Het aantal wolven dat alleen leeft is gestegen van negen naar negentien. Het aantal wolvenpaartjes is iets verminderd. Bij de vorige meting in 2019/2020 waren er nog 45 paartjes, dat waren er nu 27. De andere dieren leven in roedels. De meeste wolven bevinden zich in de deelstaat Brandenburg, daar zitten 49 roedels. In de aan Nederland grenzende deelstaat Nedersaksen zitten 35 roedels en in Saksen 29.

Tijdens de meting zijn 138 wolven dood aangetroffen. De meeste dieren, 107, kwamen om door het verkeer. De wolf is sinds het begin van de eeuw terug in Duitsland. Sinds een paar jaar zijn er ook weer wolven in Nederland, die komen vooral uit Duitsland hierheen, op zoek naar nieuw territorium.

Bron: ANP

Meer over:

wolven, duitsland
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Wijjo
Wijjo4 dec. 2021 - 9:47

Vind het zo jammer dat er mensen zijn die vrezen dat als ze aan het wandelen zijn aangevallen worden door een wolf. De wolf is banger voor ons ,als je aangevallen word zal ik eerst maar eens goed kijken of het wel een wolf is en geen loslopende hond. Ook onze kinderen hebben echt niks te vrezen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.