Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Aantal muskusratten in Gelderland gedaald

  •  
10-05-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Muskusrat_03.jpg
Het aantal muskusratten in Gelderland is in de afgelopen twee jaar sterk gedaald. Dat concludeert het Waterschap Rivierenland op grond van sterk afnemende vangstcijfers, terwijl de inspanningen om de schadelijke dieren te vangen juist zijn vergroot.
De waterschappen zijn sinds 2003 verantwoordelijk voor de bestrijding van muskus- en beverratten. Voorheen was het vangen van deze dieren, die dijken en oeverschoeiingen ondermijnen door het graven van gangen, een provinciale taak.
Volgens het waterschap zijn in 2004 32.000 muskusratten gevangen, terwijl het schap daar 61.000 manuren aan besteedde. In 2003 ving het schap nog 45.000 beesten met de inzet van 52.500 uur. Het kan dus niet anders of de populatie loopt sterk terug, aldus een woordvoerder van het schap dinsdag.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.