Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Aantal huisdierverzekeringen stijgt fors

  •  
05-03-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vv_newsimg_116947.jpg
De Rijp, 4 maart 2010 - Het aantal diereigenaren dat een zorgverzekering voor zijn of haar huisdier afsluit is het afgelopen jaar fors gestegen. Huisdierenverzekeraar Petplan dicht dit onder andere toe aan de stijgende bewustwording onder mensen met een huisdier dat de kosten van de dierenarts flink kunnen oplopen.
In Nederland hebben bijna 3 miljoen gezinnen een hond of een kat. De emotionele binding met het huisdier is vaak erg groot en sommige mensen behandelen hun viervoeter zelfs bijna als een kind. Ze vertroetelen hun levensgezel, gaan ermee op vakantie en krijgen de meest luxueuze maaltijden voorgeschoteld. Trimsalons, uitlaatservices en dierenpensions varen hier wel bij.
Toch brengt het houden van een huisdier serieuze verantwoordelijkheden met zich mee. ''Wie een huisdier aanschaft neemt ook de verplichting op zich om hier goed voor te zorgen'', aldus Nico Schuurbiers, algemeen directeur van Petplan. ''Het bezoeken van de dierenarts maakt daar een belangrijk deel van uit''. ''Deze medische kosten kunnen echter behoorlijk oplopen en de bewustwording hiervan onder eigenaren neemt toe. Een tijdrovende behandeling of operatie met nazorg en medicatie kan al snel honderden of zelfs duizenden euro's kosten. Het is dan een hele geruststelling wanneer deze kosten door de verzekeraar worden vergoed'', aldus Schuurbiers.
In Nederland is slechts 2% van de honden en katten verzekerd. De verwachting is dat de groei de komende jaren zal doorzetten en dat het verzekeren van hond of kat in de toekomst steeds meer gemeengoed zal worden. ''Het feit dat ruim driekwart van onze klanten jaarlijks gebruik maakt van de verzekering en een declaratie indient zegt eigenlijk al voldoende over het nut van deze verzekering, aldus Petplan''.
Bron: Petplan
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.