Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Aantal goede groene stroomproducten stijgt

  •  
23-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
windmolens_03.jpg
Vandaag lanceert de HIER Klimaatcampagne de update van de Groene Stroom-checker. Alle groene stroomproducten in Nederland zijn opnieuw onder de loep genomen.
Consument
Hieruit blijkt dat het aantal goede groene stroom producten is gestegen van 13 naar 17. "Een positieve ontwikkeling. Blijkbaar zien steeds meer energiebedrijven dat de consument behoefte heeft aan echte groene stroom", vindt HIER-directeur Bart de Voogd.
Overstappen
De update van de Groene Stroom-checker komt een week nadat de Nederlandse Energie Maatschappij leveranciers van groene stroom betitelde als jokkebrokken. HIER wil benadrukken dat niet alle groene stroom slecht is. Daarom start HIER een campagne om de consument te laten overstappen op échte groene stroom.
Oordeel
In de Groene Stroom-checker staan alle stroomproducten die in Nederland als groene stroom verkocht worden. Alle producten die voor minimaal 80% uit Nederlandse groene stroom bestaan, krijgen het oordeel goed. Zie www.hier.nu
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.