Vroege Vogels

Aantal gemeenten voor uitbreiding statiegeld groeit nog steeds

  •  
07-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
plastic fles

© Pixabay

Steeds meer Nederlandse gemeenten, inmiddels 72, steunen een oproep om het statiegeldsysteem uit te breiden naar blikjes en kleine plastic flesjes. Ze zijn lid geworden van de Statiegeldalliantie, die in het leven is geroepen door milieuorganisatie Recycling Netwerk Benelux. Ook supermarktketen Ekoplaza, de provincie Noord-Brabant en diverse andere natuur- en milieuorganisaties, waaronder Greenpeace en Natuurmonumenten, hebben zich aangesloten bij het pleidooi.

Oplossing voor zwerfafval

Statiegeld is volgens de initiatiefnemers "het goedkoopste en meest doeltreffende systeem om het probleem van blikjes en flesjes op straat en in de natuur op te lossen".
De Tweede Kamer overlegt volgende maand over statiegeld. Volgens de Statiegeldalliantie hebben de gemeenten die zich hebben uitgesproken voor de uitbreiding bij elkaar opgeteld 6 miljoen inwoners. Ook veel Belgische organisaties hebben zich erbij aangesloten.
Bron: ANP

Meer over:

statiegeld
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.