Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Aantal boeren neemt af, toch neemt het aantal megastallen toe

  •  
17-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
koeien_stal_megastal_pixabay

© Pixabay

Het aantal megastallen in Nederland blijft toenemen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die de NOS opvroeg bij het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het is een trend die al jaren aan de gang is en in gaat tegen de plannen van het demissionaire kabinet voor meer 'natuurinclusieve' landbouw.

"Dit type landbouw past niet meer bij Nederland", zegt demissionair landbouwminister Adema over de toename van het aantal megastallen. Ieder jaar komen er meer boerderijen met grote aantallen vee bij. De meest recente cijfers laten zien dat er vorig jaar 1065 van zulke stallen waren, oftewel 3,7 procent meer dan in 2021. In vijf jaar is het aantal toegenomen met 13,9 procent.

Die groei gaat ten koste van kleinere stallen, want daarvan zijn er juist steeds minder. In 2022 waren het er 3,4 procent minder dan het jaar ervoor. In de afgelopen vijf jaar nam het aantal kleinere stallen af met 14,7 procent.

Bron: ANP

Meer over:

megastal
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.